Overheid roept Nederlanders in het buitenland op tot input consulaire dienstverlening

De Rijksoverheid werkt aan een consulaire beleidsnota, waarin het consulaire beleid voor de komende jaren alomvattend wordt uiteengezet.

Deze consultatie gaat over de consulaire dienstverlening. De Rijksoverheid neemt de resultaten van deze consultatie mee in de verdere ontwikkeling van het consulaire beleid en de verbetering van de consulaire dienstverlening.

 

Doelgroepen die door de regeling worden geraakt

Consulaire dienstverlening kan alle Nederlanders raken die naar het buitenland reizen of in het buitenland verblijven en niet-Nederlanders die naar Nederland willen komen. Afnemers van consulaire producten en diensten en onze stakeholders beschikken over kennis en ideeën die wij graag willen horen.

 

Verwachte effecten van de regeling voor de doelgroepen

De consulaire beleidsnota heeft tot doel een compleet en helder overzicht te geven van de kaders van de consulaire dienstverlening. Ook is de consulaire beleidsnota het formele startsein voor een veranderproces met vernieuwingen, verbeteringen en aanscherpingen in de consulaire dienstverlening. Zowel het formuleren en bekend stellen van heldere consulaire kaders als het veranderproces moeten leiden tot een betere consulaire dienstverlening.

 

Hier kunt u de vragenlijst vinden.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Show
Hide