Pedro Martinez – NXP

  • CEO - NXP m-Knowledge Center

Pedro Martinez, is business development manager van NXP Semiconductors en CEO van NXP m-Knowledge center in Barcelona. Hij heeft meer dan 25 jaar ervaring in de halfgeleiderindustrie, waarin hij verschillende senior marketing en sales posities bekleedde in diverse marktsectoren en regio’s.
NXP (Next eXPerience), de voormalige halfgeleiderdivisie van Philips, opereert in 25 landen, heeft een omzet van 4,3 miljard euro in 2012, is Nasdaq genoteerd, en heeft het hoofdkantoor in Eindhoven. Ondanks dat het NXP in de huidige economie niet altijd voor de wind gaat, hebben ze recentelijk een kantoor in Barcelona geopend en wordt veel verwacht van de NFC technologie die zij mede ontwikkelden.

Het bedrijf is wereldwijd nummer 1 op het gebied van productie van de (Mifare) chips. Een chip die vooral bekendheid kreeg door gebruik in chipkaarten voor openbaar vervoer (o.a in de metro van Londen, Parijs, Seoul en Madrid), maar die ook gebruikt wordt in electronische paspoorten. Meer dan 1,2 miljard mensen maken gebruik van de Mifare chip. NXP bewijst haar meerwaarde ook aan een meer duurzame wereld, zoals met de ontwikkeling van de Green chip die de PC een stuk zuiniger maakt. Wat bij velen nog minder bekend is, is de NFC technologie (Near Field Communication), een technologie die directe invloed zal hebben op ons dagelijks handelen. Een technologie die in Spanje nog in de kinderschoenen staat, maar gezien kan worden als een van de grotere revoluties van de mobiele wereld.

Een technologie die met een simpele beweging je mobiele telefoon verandert in een credit card, een einde zal gaan maken aan het opvragen en handmatig intoetsen van een wifi code en die je bijvoorbeeld toegang zal geven tot praktische toeristische informatie of de lokale weersomstandigheden zonder daarvoor te googlen of instellingen te veranderen. Een technologie die een bron aan creativiteit is voor vele app-ontwikkelaars en grote kansen en mogelijkheden biedt op gebied van marketing.

Pedro Martinez liet De Kring op interactieve wijze kennismaken met deze technologie

QUALIFICATION:

Show
Hide