Robin van Galen, NL gouden Olympische waterpolo coach

Op de bijeenkomst van april had de Kring de eer en genoegen om Robin van Galen te ontvangen. Robin is de waterpolocoach van het Nederlands mannenteam op weg naar de kwalificatie voor de Olympische Spelen van 2016, 2020.

11107185_860100420745099_4829254236308693327_n

In 2008 behaalde hij met het damesteam een historische gouden plak op de Spelen van Bejing.

Robin vertelt tijdens zijn presentatie bij de Kring over het prestigieuze en spannende project van de Nederlandse waterpolo mannen van nu waarbij Barcelona een sleutelrol speelt.

Oranje spelers worden bij Catalaanse clubs ondergebracht en doen mee aan de Spaanse eredivisie. In Barcelona en omstreken wordt er op hoog niveau gespeeld en door Nederlandse spelers hier te laten spelen en trainen hopen Robin en zijn staff sneller de aansluiting te (her)vinden met de internationale top in het waterpolo.

Verder beleven de Kring leden een geweldige mini teamcoaching sessie doordat Robin ons meeneemt in zijn technieken om een team naar succesvol presteren te leiden.

Voor wie dit nog eens wil nalezen, ga naar zijn website.

Tot slot vragen assistent-coach Hans Nieuwenburg en team-manager Ed van Es om local support van Kring leden en contacten.

Het Oranje waterpolo team is in Barcelona op zoek naar:

* Goedkope woonruimte

* Lunch-diner service

* Licht/flexible werk, stageplekken

Voor (potentiële)sponsoren van het Oranje team zijn er Topcoach-bijeenkomsten in Nederland. Barcelona Kringleden zijn van harte uitgenodigd om de sfeer te komen proeven op 25 juni met Joop Alberda, 23 september met Marc Lammers.

Bekijk hier alle foto´s van het event.

 

Robin van GalenOlympische Waterpolo Coach

Robin van Galen, waterpolocoach van het Nederlands mannenteam wat zich probeert te kwalificeren voor de Olympische Spelen en daarnaast geeft hij ook veel presentaties, lezingen en workshops in het gehele land. Omdat hij op jonge leeftijd ernstig geblesseerd raakte aan zijn schouder kon hij Olympische roem als speler snel vergeten. Elk nadeel heeft zijn voordeel is een bekende uitspraak die ook voor hem opging. Hij merkte dat hij talent had voor het coachen en training geven. In 1988 begon hij zijn carrière als jeugdtrainer in Rotterdam, niet wetende dat hij twintig jaar later het absolute hoogtepunt uit zijn loopbaan en dat uit de vaderlands waterpologeschiedenis zou meemaken als coach.

Show
Hide