Nieuws kun je maken

Afgelopen 19 oktober ontving de Kring in de majestueuze GlassRoom aan de Paseo de Gràcia (met de Kring kom je nog eens ergens en ontmoet je nog eens iemand) Christine van der Linden en Carla de Barros Barbosa, die vanaf de Amsterdamse Keizersgracht het uiterst succesvolle communicatie strategie bureau Linden & Barbosa runnen. Ze kwamen ons in een masterclass een aantal essentiële aanwijzingen geven, over hoe je het hele jaar constant in het nieuws te komen met je eigen bedrijf.

 

Vier begrippen waren de basis van hun betoog: Verrassing – Dragers – Actualiteit – Identificatie. Met concrete projecten, zoals hun campagne “zie de eclips vanuit een vliegtuig” voor Transavia, toonden hoe zij die theorie in de praktijk brachten. En er kwamen nog veel meer voorbeelden van leerzame publiciteits campagnes langs: Ruud Gullit die reclame maakt voor het Rijksmuseum want zijn moeder was daar de toilet-jufvrouw en kleine Ruudje liep daarom vaak buiten de bezoekuren tussen Rembrandt en Vermeer door de eregalerij… of hoe Zeeman een bruidjurk in de markt zet.  Ook werden de aanwezige Kring-leden actief betrokken bij een mini-brainstorm sessie over hoe wij zelf, als verenging, meer aan zouden kunnen haken bij Millenials. Er was dus theorie, voorbeelden en praktijk, in anderhalf uur… een ware stoom-cursus.

 

We danken Christine en Carla nogmaals voor hun ontzettend motiverende verhaal, en Tom Dukker voor het feit dat hij ons in contact heeft gebracht.

 

Je kunt de presentatie hier terugvinden.

 

De foto´s van de bijeenkomst zijn te vinden op onze Facebookpagina.

Show
Hide