Frederique van der Wal

Frederique van der Wal

topmodel & flower-sales

In de jaren ’90 vierde ze wereldwijde triomfen als topmodel, 20 jaar later creëerde ze een innovatief bloemen-bedrijf en afgelopen donderdag 16 november zat ze relaxed op een praat stoel bij het Rabobank-event van de Kring in restaurant Bellavista. Frederique van der Wal was weer een werelberoemde Nederlander, die bij de kring langskwam om in geuren en kleuren haar ondernemers verhaal te doen. En al die bloemen, die in de vide aan de straatzijde hingen, was dat nou speciaal voor Frederique?

Aan het begin van de avond tekende onze voorzitter Walter Joosten met Javier Alvarez de Eerens en Jurn van Houten van de Rabobank voor de komende jaren een sponsor overeenkomst, waarmee de vruchtbare samenwerking die al tijden tussen Rabobank en de Kring bestaat wederom werd bevestigd. We danken Javier en Jurn hartelijk voor hun betrokkenheid bij onze vereniging en hopen nog vele events samen met hen te mogen organiseren.

 

En toen was daar Frederique van der Wal, die van top tot teen een voorbeeld was van hoe professionaliteit en ontspannenheid samen kunnen gaan, terwijl ze daar uitesrt elegant met haar jeugdvriend Niels Bakker zat te praten. Ze legde uit hoe ze als jonge meid in New York haar beide benen op de grond wist te houden, geholpen door een gezonde nucheter Hollandse opvoeding. En hoe ze zich later ging verdiepen in bloemen, om temidden van klassieke zakenmannen een nieuwe stijl van bloemen naar de mensen te brengen. “Dan zag ik daar een bloem en ik zei: “Die vale kleur! Die is mooi” en dan zei zo’n kweker tegen mij “Die bloem is ziek” maar die kleur die wilde ik dan en dan gingen we die kweken.”

 

De Kring leden leerden die avond dat het kweken van een bloem een lang proces is, en dat het bedrijf Frederique’s Choice, dat via interent bloemen verkoopt, als achilleshiel het transport per vliegtuig heeft. De technische details, waarop een idee stuk kan lopen of overeind kan blijven.

 

Er kwamen nog veel meer thema’s langs, ook naar aanleiding van vragen van onze leden. We spraken met Frederique over vrouwen in de zakenwereld en ‘Me-too‘, over de duurzaamheid van een product dat over de hele wereld vliegt en over hoe een persoonsgebonden ‘brand‘, zoals de naam van een top-model, aan een product wordt gekoppeld. En over hard werken, nuchter blijven en een droom najagen.

 

Kortom: een waar ondernemersverhaal.

 

De foto´s van de avond zijn terug te vinden op onze Facebookpagina.

Show
Hide