Co-creation en Branding in Soho House

Het September-event van de Kring vond plaats in Soho-House, voorwaar een uitgelezen locatie om over Co-creation en Branding te spreken. Deze thema’s stonden hoog op de agenda van De Kring omdat we in dit lustrum-jaar onze gedachten willen laten gaan over hoe wij ons als business-club, in de Nederlandse gemeenschap in Barcelona, plaatsen. We zijn enerzijds een business-club, anderzijds een vereniging en als puntje bij paaltje komt: de Kring… OK… Zijn wij dan duidelijk in onze positionering? Een vragenlijst over wat we wel en niet zouden moeten zijn passeerde de revue, net als een presentatie van Soho-House, waar de branding wel zeer opmerkelijke vormen heeft aangemnomen. Niet alleen biedt Soho een live-style (of in ieder geval een ‘travel-style’), Soho betrekt zijn leden (nee, geen gasten… leden…) intensief bij hun activiteiten en je kan maar beter meedoen! Gelukkig dat het allemaal hele interessante gasten… sorry… leden zijn.

Meedoen! Met de leden! Dat willen we bij de Kring ook en daarom kregen we ook nog een express-cursus Co-Creation van Esther Binkhorst, docente aan de URL, afdeling toerisme. Zij legde ons uit hoe bedrijven steeds meer de klant bij het ontwikkelen van hun producten betrekken en waarom deze experience een unieke touch aan producten kan geven. Het is inderdaad waar dat volledig eenzijdige productontwikkeling niet meer van dez tijd is en dat klanten steeds meer en mening en een visie hebben over waar ze geld aan willen spenderen. En het is ook waar dat de mechanismen die vervolgens die betrokkenheid van de consument bij de producent moeten creëren, nog in de kinderschoenen staan.

Ik ben benieuwd of de Kring hier in de komende tijd een eigen invulling aan kan gaan geeven. De avond in Soho was in inder geval weer zeer inspirerend.

Show
Hide