damm

Bedrijfsbezoek Damm

Bedrijfsbezoek Damm

 

Afgelopen 2 juli bezocht de Kring de prachtige gerenoveerde bierbrouwerij van Estrella Damm in c. Rosselló, middenin de Eixample van Barcelona. Een uniek industrieel erfgoed gebouw, dat de directie vandaag de dag niet meer gebruikt om bier te maken (dat gebeurt in El Prat), maar om events te organiseren. Het biedt nu plaats aan de presentatie van een nieuwe biersmaak, de aankondiging van een sponsor-actie, of een bezoek van een Hollandse groep ondernemers.

 

Onze binnenkomst, temidden van de glimmende koperen ketels was natuurlijk al spectaculair maar het verhaal dat we even later hoorden van Juan Ramon Asensio, kleinzoon van mevrouw Damm, deed daar niet voor onder. Met grote overgave vertelde hij onze leden hoe dit biermerk, gesticht aan het eind van de negentiende eeuw door een echtpaar Duitse immigranten, door de tijd heen was geëvolueerd. In een gloedvol betoog werd ons uitgelegd dat deze fabriek bekend stond als La Bohemia, hoe het bier dat hier vandaan kwam aan het begin van de twintigste eeuw talloze internationale prijzen won, hoe Damm tijdens de Expo van 1929 en later bij de Olympische Spelen van 1992 officieel leverancier was, hoe ze door heel Spanje lokale merken aan de groep toevoegden en hoe ze vandaag de dag met heuse films hun Mediterraanse image marketen… enzovoort…

 

En daarna mochten we natuurlijk van een biertje genieten. Na reeds een tour door het hele gebouw te hebben gehad, kwamen we toen bij het eindpunt, het dakterras. Onze delegatie kon daar op een warme zomeravond nog lekker nagenieten van een mooi bedrijfsverhaal. En toen we naar buiten liepen en wederom de zaal met de koperen bierbrouw ketels zagen, nu spectaculair aangelicht en met het nachtelijke Barcelona als achtergrond, toen zagen we dat bier maken inderdaad echt heel erg mooi kon zijn.

 

 

De foto´s van het event zijn terug te vinden op onze facebookpagina.

Show
Hide